Agile Portfolio Management – Nederlands of Engels

 

 

Bereik de strategische doelen van je business en je organisatie met hoogste snelheid en minste middelen met de training Agile Portfolio Management

 

Wat houdt de training Agile Portfolio Management in?

Veel organisaties staan voor de uitdaging van het optimaal en effectief afstemmen van vraag en aanbod bij hun portfolio’s. Of willen graag een hoger niveau van ‘Business Agility’ bereiken. Dat kan met de training Agile Portfolio Management. Deze training biedt inzichten en oplossingen voor het visualiseren en prioriteren van alle projecten, programma’s en business initiatieven binnen een organisatie. Het doel van een agile portfolio is om te zorgen dat de hele organisatie in de meest optimale vorm van effectiviteit en slagvaardigheid kan functioneren (one-piece-flow) bij het verwezenlijken van haar strategische doelen en het afdwingen van een sterkere marktpositie.

Dit impliceert dat we op portefeuilleniveau moeten omgaan met een geheel nieuwe reeks uitdagingen: de vraag fluctueert en is complex en soms tegenstrijdig het aanbod is ingewikkeld en soms moeilijk op haar merites te beoordelen voor de prioriteit die het verdient. Tegelijkertijd is elke organisatie uniek en de valkuil is het kopiëren methoden en processen van andere organisaties die voor hun organisatie werken of tot vele problemen kunnen leiden.

 

In deze training Agile Portfolio Management kijken we met open blik naar de meest voorkomende knelpunten op dit gebied, gevolgd door een aantal best practices op het gebied van Agile Portfolio Management en Agile Scaling raamwerken. Hiermee kun je samen met andere deelnemers en de trainer aan de slag om je eigen oplossing te ontwerpen en te verbeteren. Daarbij leer je ook om te gaan met volatiliteit, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit van vraag en aanbod.

 

Trainingsvorm

Deze Agile Portfolio Management training duurt 1 dag en bestaat uit (plenaire) discussies, praktische oefeningen en real-life cases.

 

Doelgroep

De training  is geschikt voor ieder die graag meer wil weten over de rol van agile coach, portfoliomanager, programmamanager, business owner, businessunit manager, productmanager, accountmanager, divisie manager en Product Owner.

 

Leerdoelen Agile Portfolio Management training

Na deze training:

 • Kun jij beter plannen, prioriteiten stellen en initiatieven kiezen
 • Weet jij wat de manier van werken is van een Agile Portfolio manager of team
 • Heb je de kennis en principes in huis die de basis zijn van Agile werken
 • Weet je hoe je initiatieven moet besturen (Agile Governance)
 • Heb je kennis van Agile budgetteren en contracting
 • Kun je best practices voor Agile Portfoliomanagement succesvol toepassen

 

Onderwerpen Agile Portfolio Management

Naar behoefte en belangstelling zullen naar behoefte de volgende onderwerpen behandeld kunnen worden:

 • Agile principes en diverse vormen van Agile werken
 • Wat is Business Agility en Value Streams?
 • Agile Portfolio en afstemming met strategische organisatiedoelen
 • Prioritering en planning van verschillende initiatieven
 • Agile budgetteren en contracting
 • Samenwerken met meerdere teams
 • Meest bekende Agile Scaling raamwerken en wat kunnen we ervan leren?
 • Meest gangbare knelpunten en practices
 • Het sturen van het portfolio
 • Je eigen Agile Portfolio Management Aanpak bepalen
 • Vragen of praktijkcases ingebracht door deelnemers en/of trainer

 

Lesmateriaal

Een cursusboek, diverse artikels en materiaal wordt gebruikt en gedeeld tijdens de training Agile Portfolio Management. Daarnaast is er via je trainer een aanbevolen literatuurlijst beschikbaar voor nadere verdieping.

 

Examen

Na afloop van deze training is er een mogelijkheid om zelf thuis een online Agile Portfolio Management examen af te leggen. Over het algemeen wordt in de training voldoende kennis opgedaan om dit examen te kunnen halen. Verder kan je het examen zelf online inplannen en volgen op een voor jou geschikt moment. Tijdens het examen word je door een proctor gemonitord via webcam en microfoon. De voucher voor dit examen kan door ons worden besteld op aanvraag.

 

Voorkennis

HBO of hoger. Naast “Certified Product Owner’, PSPO I heb je ook minimaal 1 jaar ervaring nodig als Business Owner, Programma Manager, Product Owner of soortgelijk. Om meer uit je training te halen adviseren wij dringend om het cursusboek van te voren te lezen.

 

Locaties

Voor onze trainingen zijn er verschillende trainingslocaties:

Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden, Haarlem, Almere, Heerenveen, Leeuwarden, Arnhem, Nijmegen, Groningen, Maastricht, Breda, Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Alkmaar, Enschede, Zwolle, Amersfoort.

 

TRAININGSTYPEN, LOCATIE EN INVESTERING

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze training te volgen:

 

 • Online met live expert trainer met vooraf geplande data (Open Inschrijving), 1 dag training via Zoom of Teams, incl. handouts: 549 euro excl. BTW of 664,29 euro incl BTW
 • Klassikaal op een van onze trainingslocaties met vooraf geplande data (Open Inschrijving), 1 dag training, incl. handouts en lunch voor een meerprijs van:
  • 100 euro excl. BTW (Den Haag/Amsterdam/Rotterdam/Utrecht/Leiden/Haarlem) per dag per persoon.
  • 150 euro excl BTW (Overige steden) per dag per persoon.
 • Individueel: planning en locatie in overleg, vraag een offerte aan
 • In-company: planning en locatie in overleg, vraag een offerte aan

 

De bovenstaande tarieven zijn voor de training in het Nederlands. Voor de training in het Engels vragen wij 50 euro extra excl. BTW in verband met hogere kosten.

 

Het cursusboek kun je door ons laten bestellen voor 50 euro excl. BTW.

 

De online examenvoucher voor het Agile Portfolio Management examen wordt door ons voor je geregeld op aanvraag. Indien je je wilt inschrijven voor deze training en het examen kun je dit aangeven door in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier de naam van het examen voucher aan te geven.

 

Bij alle trainingen hanteren we de maatregelen van RIVM in verband met Corona.

 

Certificaat

Na afronding van de training Agile Portfolio Management wordt een Dimensions Training certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Duur: 1 dag

Investering: Basisprijs 549 euro excl. BTW per persoon

Startdata: elke maand, zie de startdata bij Direct Inschrijven

  Aanbevolen

training

Scrum Product Owner

Scrum Product Owner Advanced

Agile Leiderschap