Agile Scrum voor niet-IT (met optie examen) – Nederlands of Engels

 

 

Ontdek de kracht van Scrum en leer dat toe te passen op je niet-IT product of dienst

 

Wat houdt de Agile en Scrum voor niet-IT training in?

Scrum is de meest populaire en gangbare Agile-manier van werken die op de Lean-methode van Toyota is gebaseerd. Dit raamwerk is bedacht door Jeff Sutherland en Ken Schwaber voor softwareontwikkeling en wordt al sinds 1995 steeds meer toegepast. Bij Scrum ligt de nadruk op communicatie met de klant, het samenwerken in team(s) en met belanghebbenden. Deze training is geschikt zowel voor IT als voor niet-IT afdelingen. Sterker nog, een organisatie bereikt meer met Agile wanneer alle belangrijke afdelingen daarvan die bijdragen aan de waarde-creatie-keten, volgens Agile werken! Volgens het onderzoeksbedrijf Standish Group is bijna 80% van organisaties in Europa nog bezig met Agile Scrum of van plan om op korte termijn Agile en Scrum te gaan gebruiken. Training voor Niet-IT

Tijdens deze Agile Scrum training worden de essentie en beginselen van Agile en Scrum behandeld. Vervolgens wordt op alle rollen en de werkwijze binnen Scrum ingegaan. Zo, leer je hoe deze vernieuwende manier van denken en werken direct kunt inzetten op jouw werkgebied.

Na het volgen van de Agile Scrum training heb je meer inzicht in de Scrum-methodiek in al zijn aspecten en ben je in staat één van de rollen (Scrum Master, Product Owner of Teamlid) te vervullen. Deze Agile Scrum training is bovendien een goede voorbereiding voor het behalen van het officiële ‘Certified ScrumMaster (CSM)’, het ‘Certified Scrum Product Owner (CSPO)’ examens van de Scrum Alliance. Ook kun je desgewenst deelnemen aan de certificaat examens van Professional Scrum Master I (PSM I), Professional Product Owner I (PSPO I), Business Agility Works (Foundation level van Agile for Business Consortium) of Professional Scrum Foundation van Scrum.org.

 

Trainingsvorm

De Agile Scrum training duurt 2 dagen en wordt in de vorm van een Scrum-project gegeven. Op deze manier leer je ook het geleerde in praktijk te brengen. Middels uitleg, oefeningen en rollenspellen worden belangrijke elementen van Scrum verduidelijkt. Dit zorgt ook voor meer inspiratie en een blijvende positieve ervaring om te laten zien dat het werken met Scrum prettig kan zijn.

 

Doelgroep

De Agile Scrum training is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie met Scrum te maken krijgt, zoals directeuren, (project)managers, teammanagers, teamleiders, teamleden, ontwikkelaars, marketeers, communicatie medewerkers, accountmanagers en business developers.

 

Leerdoelen

Na het volgen van deze Agile Scrum training heb je:

 • Meer kennis opgedaan over het gedachtegoed van Agile en Scrum en waneer dit in te zetten
 • Toepasbare kennis verworven van het Scrum framework, en hoe dit in te zetten in jouw project
 • Geleerd hoe je een backlog moet samenstellen en Scrum events kunt doen
 • De beste examenvoorbereiding gehad voor het behalen van het certificaat

 

Onderwerpen

 • Wat is Agile en Scrum en waarvoor gebruik je het?
 • Welke rollen en verantwoordelijkheden kent Scrum?
 • Hoe stel je een backlog op en hoe beheer je de backlog?
 • Hoe verloopt een Sprint?
 • Op welke manier voer je een effectief Sprint-review uit?
 • Hoe meet je de (project)voortgang?
 • Wat is het belang van een Sprint-retrospectief en hoe voer je deze uit?
 • Op welke manier kun je Scrum inzetten voor grote projecten?
 • Hoe ‘verkoop’ je Scrum binnen jouw bedrijf?
 • Hoe ‘verkoop’ je Scrum aan jouw klanten?
 • Hoe pas je Scrum toe op jouw eigen werk of project?
 • Het voorkomen van de meest voorkomende valkuilen
 • Voorbereiden op het examen

 

Lesmateriaal

Diverse hand-outs, Scrum-games en een cursusboek. Er is tijdens of na de Agile Scrum training een aanbevolen literatuurlijst verkrijgbaar via je trainer.

 

Examen

Na afloop van deze training is er een mogelijkheid om zelf het Business Agility Works (Foundation level) examen of Agile Scrum Foundation examen te maken. Over het algemeen wordt in de training voldoende kennis opgedaan om dit examen te kunnen halen. Verder kan je het examen zelf online inplannen en volgen op een voor jou geschikt moment. Tijdens het examen word je door een proctor gemonitord via webcam en microfoon.

 

Voorkennis

MBO of hoger. Om meer uit je training te halen adviseren wij dringend om het cursusboek van te voren te lezen.

 

Locaties

Voor onze trainingen zijn er verschillende trainingslocaties:

Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden, Haarlem, Almere, Heerenveen, Leeuwarden, Arnhem, Nijmegen, Groningen, Maastricht, Breda, Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Alkmaar, Enschede, Zwolle, Amersfoort.

 

Trainingstypen, locatie en investering

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze training te volgen:

 

 • Online met live expert trainer met vooraf geplande data (Open Inschrijving), 2 daagse training via Zoom of Teams,  incl. handouts: 829 euro excl. BTW of 1003,09 euro incl BTW
 • Klassikaal op een van onze trainingslocaties met vooraf geplande data (Open Inschrijving), 2 daagse training, incl. handouts en lunch voor een meerprijs van:
  • 100 euro excl. BTW (Den Haag/Amsterdam/Rotterdam/Utrecht/Leiden/Haarlem) per dag per persoon.
  • 150 euro excl BTW (Overige steden) per dag per persoon.
 • Individueel: planning en locatie in overleg, vraag een offerte aan
 • In-company: planning en locatie in overleg, vraag een offerte aan

 

De bovenstaande tarieven zijn voor de training in het Nederlands. Voor de training in het Engels vragen wij 50 euro extra excl. BTW in verband met hogere kosten.

 

De online examenvoucher voor Agile Scrum Foundation examen of de examenvoucher voor het Business Agility Works (Foundation level) examen kan door ons voor je geregeld worden op aanvraag. Indien je je wilt inschrijven voor deze training en het examen kun je dit aangeven door in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier de naam van het examen voucher aan te geven.

 

Deze training is ook in de vorm van een E-Learning cursus incl. examen in het Engels beschikbaar.

 

Bij alle trainingen hanteren we de maatregelen van RIVM in verband met Corona.

 

Certificaat

Na afronding van de Agile Scrum training, wordt een Dimensions Training certificaat als bewijs van deelname uitgereikt.

Duur: 2 dagen

Investering: Basisprijs €829 excl. BTW per persoon

Startdata: elke maand, zie de startdata bij Direct Inschrijven

  Aanbevolen

training

Agile Leiderschap

Scrum Master

Scrum Product Owner