Scrum Master Advanced (met optie examen PSM-II) – Nederlands of Engels

 

 

De Scrum Master Advanced training helpt je nog betere resultaten te bereiken met je Scrum team.

 

Wat houdt de training Scrum Master Advanced in?

Als een meer ervaren Scrum Master, is een deel van jouw rol om het management, andere Scrum Masters, Product Owners en Scrum teams in jouw organisatie te helpen meer uit Agile en Scrum te halen. Daarom is het noodzakelijk dat je beschikt over diepgaande kennis en skills-beheersing. Dit is nodig is om geloofwaardigheid te verwerven om je doel te bereiken. Deze Scrum Master Advanced training helpt je om die kennis en kunde te leren.

Gedurende deze Scrum Master Advanced training zal je trainer meer inzichten, ervaringen, oefeningen, faciliterende werkwijzen (zoals “Bevrijdende structuren”) en valkuilen met je delen. Het gaat om cruciale kennis en tools die jou als ervaren Scrum Master helpen. Dit is bijvoorbeeld het omgaan met uitdagingen in het doorontwikkelen van je Scrum Teams en de omgeving waarin jouw teams opereren. Want, jouw team en je omgeving zal van je verwachten dat je meer impact kunt maken en verschillende stijlen kunt toepassen om effectief te zijn. Voorbeelden van deze stijlen zijn Scrum Master als:

 • Leraar
 • Coach en mentor
 • Facilitator
 • Change Agent

Als ervaren Scrum Master ben je in staat verschillende situaties te herkennen en te de meest effectieve stijl daarvoor identificeren en effectief toe te passen. Tevens zal tijdens deze Scrum Master Advanced training de trainer coaching bieden over uitdagingen die je ervaart in je werk als Scrum Master.

 

Trainingsvorm

De training duurt twee dagen. Bovendien wordt de training gegeven in een aantal blokjes op basis van door deelnemers geprioriteerde lijst van onderwerpen, vragen en praktijksituaties.

 

Doelgroep

De Scrum Master Advanced training is geschikt alle Scrum Masters en Scrum Coaches met minimaal 6 maanden praktijkervaring. Ook is deze Scrum Master Advanced training een goede basis voor diegenen die ambities hebben voor de rol van Agile Coach. Daarnaast is deze training een goede examenvoorbereiding op het behalen van certificaten Certified Scrummaster Advanced (via Scrum Alliance) en Professional Scrum Master II (via Scrum.org).

 

Leerdoelen

Na het volgen van de Professional Scrum Master II training heb je:

 • Handvatten om lastige gesprekken te voeren en te faciliteren
 • Kennis opgedaan over het aannemen van verschillende sub-rollen
 • Ervaring in het faciliteren van het Scrum Team bij lastige situaties om Impediments weg te halen
 • Een gedegen examenvoorbereiding gehad voor het behalen van het officiële PSM-II certificaat

 

Onderwerpen

Naar behoefte en belangstelling zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:

 • Scrum raamwerk beter begrijpen en toepassen (Empirisch proces, Scrum waarden, Rollen, Events, Artifacts, Done)
 • Jij als Scrum Master of Agile Coach (Internationaal Agile Framework en groeipad van Scrum Master)
 • Ontwikkelen van mensen en teams (Zelf-organiserende teams, Faciliteren, Leiderschap stijlen, Coaching en Mentoring)
 • Agile product en portfolio management (Product Visie, Road Mapping en Releaseplanning, Product waarde, Product Backlog Management)
 • Professioneel ontwikkelen en leveren van producten (Emergent softwareontwikkeling, managen technische risico, continue kwaliteitsverbetering)
 • Evolutie van Agile organisatie (Organisatie ontwerp en structuur, Evidence Based Management)
 • Praktijkcases ingebracht door deelnemers en/of trainer
 • Omgaan met Scrum anti-patterns
 • Voorbereiding op het PSM-II examen

 

Lesmateriaal

Diverse artikelen en materiaal wordt gebruikt en gedeeld tijdens de Scrum Master Advanced training. Daarnaast is er een aanbevolen literatuurlijst beschikbaar voor diegene die meer over de behandelde onderwerpen willen lezen.

 

Examen

Na afloop van deze training is er een mogelijkheid om zelf het bijbehorende Professional Scrum Master II (PSM-II) examen te maken. Over het algemeen wordt in de training voldoende kennis opgedaan om dit examen te kunnen halen. Verder kan je het examen zelf online inplannen en volgen op een voor jou geschikt moment. Tijdens het examen word je door een proctor gemonitord via webcam en microfoon.

 

VOORKENNIS

HBO of hoger. Om meer uit je training te halen adviseren wij dringend om het cursusboek van te voren te lezen.

 

Locaties

Voor onze trainingen zijn er verschillende trainingslocaties:

Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden, Haarlem, Almere, Heerenveen, Leeuwarden, Arnhem, Nijmegen, Groningen, Maastricht, Breda, Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Alkmaar, Enschede, Zwolle, Amersfoort.

 

Trainingstypen, locatie en investering

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze training te volgen:

 

 • Online met live expert trainer met vooraf geplande data (Open Inschrijving), 2-daagse training via Zoom of Teams, incl. handouts: 899 euro excl. BTW of 1087,79 euro incl BTW.
 • Klassikaal op een van onze trainingslocaties met vooraf geplande data (Open Inschrijving), 1 dag training, incl. handouts en lunch voor een meerprijs van:
  • 100 euro excl. BTW (Den Haag/Amsterdam/Rotterdam/Utrecht/Leiden/Haarlem) per dag per persoon.
  • 150 euro excl BTW (Overige steden) per dag per persoon.
 • Individueel: planning en locatie in overleg, vraag een offerte aan.
 • In-company: planning en locatie in overleg, vraag een offerte aan.

 

De bovenstaande tarieven zijn voor de training in het Nederlands. Voor de training in het Engels vragen wij 50 euro extra excl. BTW in verband met hogere kosten.

 

Het cursusboek kun je door ons laten bestellen voor 50 euro excl. BTW.

 

De online examenvoucher voor PSM-II kan door ons voor je geregeld worden op aanvraag. Indien je je wilt inschrijven voor deze training inclusief de optie voor het afleggen van het PSM-II examen kun je dit aangeven door in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier de naam van het examen voucher aan te geven.

 

Bij alle trainingen hanteren we de maatregelen van RIVM in verband met Corona.

 

Certificaat

Na afronding van de Scrum Master Advanced training wordt een Dimensions Training certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Duur: 2 daagse

Investering: Basisprijs 899 euro excl. BTW per persoon

Startdata: elke maand, zie de startdata bij Direct Inschrijven

  Aanbevolen

training

Agile Team Coaching

Agile Leiderschap

Leiden Agile Transformaties