Scrum basis (met optie examen) – Nederlands of Engels

 

 

 

Leer de kracht van Scrum met de Scrum Basis training

 

Wat houdt de Scrum Basis training in?

Scrum is de meest populaire en gangbare Agile-manier van werken. Dit is op de Lean-methode van Toyota gebaseerd. Het raamwerk is bedacht door Jeff Sutherland en Ken Schwaber voor softwareontwikkeling en wordt sinds 1995 steeds meer toegepast. Bij Scrum ligt de nadruk op communicatie met de klant, en het samenwerken in team(s) en belanghebbenden. Scrum basis is geschikt zowel voor IT- en als niet-IT-projecten binnen organisaties. Sterker nog, je haalt meer uit Agile als beide omgevingen volgens Agile werken. Volgens het onderzoeksbedrijf Standish Group is bijna 80% van de organisaties in Europa van plan om op korte termijn Agile en Scrum te gaan gebruiken.

Tijdens de Scrum Basis training worden de essentie en beginselen van Agile en Scrum behandeld. Vervolgens wordt op alle rollen en de werkwijze binnen Scrum ingegaan. Zo leer je hoe je deze nieuwe manier van denken en werken kunt inzetten op je werk.

Na het volgen van de training Scrum Basis heb je inzicht in de Scrum-methodiek in al zijn aspecten. Daarnaast ben je in staat één van de rollen (Scrum Master, Product Owner of teamlid) te vervullen. Bovendien is de training een grondige voorbereiding voor het behalen van het officiële ‘Certified Scrum Master (CSM)’, het ‘Certified Scrum Product Owner (CSPO)’ examens van de Scrum Alliance. Ook kun je desgewenst deelnemen aan het certificaat examen van Agile Scrum Foundation van Exin of Professional Scrum Foundation bij Scrum.org.

 

Trainingsvorm

De training Scrum Basis duurt 1 dag en wordt in de vorm van een Scrum-project gegeven. Op deze manier leer je ook het geleerde in praktijk te brengen. Middels oefeningen, rollenspellen en games worden belangrijke elementen van Scrum verduidelijkt. Dit zorgt ook voor meer inspiratie en een blijvende positieve ervaring om te laten zien dat het werken met Scrum prettig kan zijn.

 

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie met Scrum te maken krijgt. Denk hierbij aan directeuren, (project)managers, teammanagers, teamleiders, teamleden, ontwikkelaars, marketeers, communicatie medewerkers, account managers, functioneel of technisch beheerders en testers.

 

Leerdoelen

Na het volgen van deze Scrum basis training heb je:

 • Meer kennis opgedaan over het gedachtegoed van Scrum en Agile
 • Toepasbare kennis verworven van het Scrum framework, en hoe dit in te zetten in jouw werk
 • De beste examenvoorbereiding gehad voor het behalen van het certificaat

 

Onderwerpen Scrum Basis training

 • Wat is Scrum en waarvoor gebruik je het?
 • Welke rollen en verantwoordelijkheden kent Scrum?
 • Op welke manier stel je een backlog op en hoe beheer je deze?
 • Hoe verloopt een Sprint?
 • Hoe voer je een Sprint-review uit?
 • Op welke manier meet je de (project)voortgang?
 • Wat is het belang van een Sprint-evaluatie en hoe voer je deze uit?
 • Op welke manier kun je Scrum inzetten voor grote projecten?
 • Hoe ‘verkoop’ je Scrum binnen jouw bedrijf?
 • Hoe ‘verkoop’ je Scrum aan jouw klanten?

 

Lesmateriaal

Diverse hand-outs, Scrum Guide en Scrum-games.

 

Examen

Na afloop van deze training is er een mogelijkheid om zelf thuis een online Scrum Foundation examen van Exin of Professional Scrum Foundation van Scrum.org af te leggen. Over het algemeen wordt in de training voldoende kennis opgedaan om dit examen te kunnen halen. Verder kan je het examen zelf online inplannen en volgen op een voor jou geschikt moment. Tijdens het examen word je door een proctor gemonitord via webcam en microfoon.

 

Voorkennis

MBO of hoger. Om meer uit je training te halen adviseren wij dringend om het cursusboek van te voren te lezen.

 

Locaties

Voor onze trainingen zijn er verschillende trainingslocaties:

Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden, Haarlem, Almere, Heerenveen, Leeuwarden, Arnhem, Nijmegen, Groningen, Maastricht, Breda, Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Alkmaar, Enschede, Zwolle, Amersfoort.

 

Trainingstypen, locatie en investering

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze training te volgen:

 

 • Online met live expert trainer met vooraf geplande data (Open Inschrijving), 1 dag training via Zoom of Teams, incl. handouts: 429 euro excl. BTW of 519,09 euro incl BTW
 • Klassikaal op een van onze trainingslocaties met vooraf geplande data (Open Inschrijving), 1 dag training, incl. handouts en lunch voor een meerprijs van:
  • 100 euro excl. BTW (Den Haag/Amsterdam/Rotterdam/Utrecht/Leiden/Haarlem) per dag per persoon.
  • 150 euro excl BTW (Overige steden) per dag per persoon.
 • Individueel: planning en locatie in overleg, vraag een offerte aan
 • In-company: planning en locatie in overleg, vraag een offerte aan

 

De bovenstaande tarieven zijn voor de training in het Nederlands. Voor de training in het Engels vragen wij 50 euro extra excl. BTW in verband met hogere kosten.

 

Het cursusboek kun je door ons laten bestellen voor 50 euro excl. BTW.

 

De online examenvoucher voor Agile Scrum Foundation of Professional Scrum Foundation kan door ons voor je geregeld worden op aanvraag. Indien je je wilt inschrijven voor deze training en het examen kun je dit aangeven door in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier de naam van het examen voucher aan te geven.

 

Deze training is ook in de vorm van een E-Learning cursus incl. examen in het Engels beschikbaar.

 

Bij alle trainingen hanteren we de maatregelen van RIVM in verband met Corona.

 

Certificaat

Na afronding van de Scrum Basis training, wordt een Dimensions Training B.V. certificaat als bewijs van deelname uitgereikt.

Duur: 1 dag

Investering: Basisprijs €429 excl. BTW per persoon

Startdata: elke maand, zie de startdata bij Direct Inschrijven

  Aanbevolen

training

Agile Leiderschap

Scrum Master

Scrum Product Owner